Staňte se našimi fanoušky na:

Švestkové čatní k masu

Autor receptu: Hanina (107 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozpustíme máslo, přidáme na drobno nakrájenou červenou cibuli a osmahneme. Přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme na drobno nakrájené švestky a zalijeme vínem. Dusíme asi 20 minut do mírného zhoustnutí. Přidáme sůl a mletý bílý pepř, popř. cukr podle chuti. Necháme vychladnout. Když nemám čerstvé švestky, tak dávám jen sušené. V případě větší dávky můžeme dát horké do sklenic a obrátit dnem vzhůru. Skladujeme v lednici i pár týdnů. Podáváme k uzenému, případně "naloženému pikantnímu masu" (v mých receptech).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pes |10. září 2013
zkusím Odpovědět
Hanina |8. září 2013
doporučuji, dokonce byl větší zájem o čatní než o maso ... Odpovědět
Lenny |8. září 2013
hmm zajímavé Odpovědět
Kuchař3|14. listopadu 2013
stojí za to! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!