Staňte se našimi fanoušky na:

Švestkové knedlíčky s mandlí

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V kastrolu přiveďte k varu mléko s rozpuštěným máslem a solí, postupně vmíchejte mouku. Hmotu za stálého míchání zahřívejte (oheň mírně stáhněte), musí se začít odlepovat ode dna a stěn nakonec se udělá na vařečce "knedlík". Odstavíme těsto a přendáme do mísy, vařečkou ho rozprostřeme po dně a necháme vychladnout. Do mírně vlažné hmoty vmícháme vejce a těsto propracujeme na vále. Vyjde nám hladká a pružná nelepivá tužší hmota (podle potřeby můžeme přidat ještě mouku). Na vále z těsta vypracujeme plát asi 4m silný, rozkrájíme rádýlkem na čtverečky podle velikosti švestek. Každou nakrojíme, vypeckujeme a místo pecky vložíme oloupanou mandli. Švestky pořádně zabalte do čtverců těsta, naházejte do vroucí osolené vody, odlepte ode dna a jak vyplavou, vařte 10 minut. Hotové polijeme máslem, posypeme moučkovým cukrem a strouhaným perníkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!