Staňte se našimi fanoušky na:

Svíčková Wellington

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěné maso obtočit provázkem, aby si udrželo tvar a zprudka opéct na rozpáleném oleji ze všech stran. Stáhnout z pánce a nechat vychladnout. Cibuli, slaninu a bylinky nasekat najemno, žampiobny rozmixovat. V pánvi po opékání masa osmahnout slaninu a cibuli, přidat žampiony a 5 minut restovat. Směs ochutit solí, pepřem a bylinkami a vmíchat smetanu. Z masa odstranit provázek a potřít worcestrem a houbovou směsí. Vyválet těsto na plát silný 3-5mm, svíčkovou položit na střed, těsto zarolovat na obdélník a maso zabalit. Z odřezků vypíchnout ozdoby. Povrch těsta potřít rozšlehaným vejcem, ozdobit odřezky a přendat na plech s pečícím papírem. Péct 10 minut na 200°C, pak stáhnout na 180°C a péct dalších 15-20 minut (při prům. masa 5cm). Vyndat z trouby a nechat 85 minut dojít, pak nakrájet ostrým nožem na plátky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.remkova.7 |30. prosince 2013
1* Odpovědět
kymlal |28. prosince 2013
skvělé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!