Staňte se našimi fanoušky na:

SVÍČKOVÁ ,, z našeho králíčka"

Autor receptu: ivana.michalova.39 (10 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Domácího králíka (staženého a vyčištěného) protkneme slaninou a dáme do pekáče, který je dostatečně velký a vejde se do trouby. Do hrnce ke králíkovi přidáme zeleninu, do sítka na čaj (nebo plátýnka) dáme koření: nové koření, bobkový list, celý pepř, tymián.
  2. Zalijeme vodou, aby vše bylo ponořené a přidáme ocet, zaklopíme poklicí a dáme na 5-7 dní do chladna (lednice, studený špajz či sklep) odležet, proležet. Během dní maso v hrnci otáčíme.
  3. Po uplynutí 5 - 7 dnů vyjmeme maso z láku, osušíme a zprudka opečeme na másle, aby se maso zatáhlo. Králíka dáme opět do pekáče se zeleninou a vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme pod poklicí doměkka 1/2 - 1 hodinu.
  4. Pak vyndáme králíka z hrnce a maso buď naporcujeme nebo natrháme na kousky, koření vyjmeme z vývaru.
  5. Vývar a zeleninu společně namixujeme do krémova a přivedeme k varu pak zahustíme kváskem (mouka, smetana, voda), použijeme jen část smetany. Nakonec dochutíme hořčicí, cukrem, solí a přidáme maso.

Něco navíc:

Chuť musí byt víc sladká než kyselá. Příloha :kynutý knedlík, houskový knedlík

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pika.cu |6. března 2014
hmm Odpovědět
Peggy89 |17. listopadu 2013
bude dobrá Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!