Staňte se našimi fanoušky na:

Svíčková

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso na svíčkovou odblaněné a zbavené šlach, prošpikované po vláknu, prudce osmažíme na tuku ze všech stran tak, aby vznikla kůrčička (maso takto připravené zůstává šťavnaté, protože z něj nevytéká při další úpravě šťáva). Osmažené maso vyndáme a místo něj vložíme kořenovou zeleninu - mrkev, petržel, celer osmažíme dočervena. K osmažené zelenině vložíme znovu maso, osolíme . Přidáme koření: pepř celý, nové koření, bobkový list, trošku tymiánu (rada: ušetříme čas, když koření vložíme zavázané do kousku gázy). Za stálého míchání a podlévání vývarem dusíme (možno i v troubě), až maso změkne. Při zkoušení do masa moc nepíchat, aby nevytékala šťáva! Hotové maso vyjmeme, vyndáme koření, zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme, zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce (když se mouka trochu nasucho opraží, má omáčka lepší chuť), povaříme. Dochutíme: karamelem, citronovou šťávou a zjemníme šlehačkou. Už nevaříme. Karamel: krystalový cukr upražíme nasucho do hněda, zalejeme troškou vody a rozvaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkovým kompotem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |12. září 2015
svíčková, ta nikdy nemá chybu, 1* Odpovědět
MsGracia |2. června 2015
Hamiky papiky 1********************* Odpovědět
Rena.KI |14. července 2014
1*** Odpovědět
Alma |18. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Jindriska8 |25. září 2013
Výborná a krásně to na talíři vypadá! Odpovědět
petra.stefanova.7 |17. července 2013
výborná Odpovědět
zuzi |19. února 2013
máme rádi Odpovědět
slavuska |14. února 2013
vynikající klasika Odpovědět
KarelKarel|17. srpna 2013
výborná! Odpovědět
Jirka007|13. července 2013
dobrá Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!