Staňte se našimi fanoušky na:

Sýrový chlebík s olivami a schwarzwaldskou šunkou

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy prosijeme obě mouky, přidáme droždí, sůl, přilijeme olej a víno, které má pokojovou teplotu, přidáme i rozšlehaná vejce. Nakonec přisypeme ementál a obrané lístečky ze snítek tymiánu. Dobře propracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme v klidu kynout 30 minut. Šunku nakrájíme na malinké kostičky a olivy bez pecek na kolečka. Po půl hodině oboje zapracujeme do těsta, těsto dobře prohněteme a vložíme do formy na chlebíček. Ve formě ještě necháme 45 minut kynout. Vykynuté těsto ve formě vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 45 - 50 minut. Upečený chleba opatrně vyklopíme z formy a necháme na mřížce vystydnout, pak teprve krájíme. Chlebík krásně voní sýrem, šunkou a olivami. Podáváme ho buď samotný jako přílohu třeba k zeleninovému salátu nebo ho mažeme nějakou jemnou pomazánkou, která nepřehluší chuť použitých surovin.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kockaviky |3. března 2014
vypadá dobře, vyzkouším Odpovědět
Sofii |1. března 2014
lindi, taky jsem se divila, když jsem chleba rozkrájela, že šunka není vůbec vidět. Ale přísahám, že jsem ji tam dávala :o))) Odpovědět
lindi |1. března 2014
Šunku tam sice nevidím, ale vypadá dobře! Odpovědět
Polda |25. února 2014
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!