Staňte se našimi fanoušky na:

Šafránová rýže

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rýži promyjte, namočte ji na 15 až 20 minut do studené vody a nechte ji osychat. Panýr prohněťte do měkka a vyválejte z něho malé kuličky nebo ho slisujte a nakrájejte na kostky. Tyto sýrové kuličky nebo kostky smažte ve velké vrstvě oleje, dokud úplně nezhnědnou. Nechte je okapat. Ve vroucím mléce rozpusťte šafrán a cukr a přidejte rozinky a smažené sýrové kuličky, aby nasákly. Ve velkém hrnci rozpusťte na středním plameni polévkovou lžíci másla a za stálého míchání smažte rýži asi 3 minuty. Když jsou zrnka světle osmahnutá, přidejte do rýže vodu se solí, přiveďte k varu a přikryté vařte při velmi nízké teplotě. Po 10 minutách zdvihněte pokličku a jemně přilejte šafránové mléko (sýrové kuličky odložte stranou), ořechy a rozinky. Dávejte pozor, abyste neporušili zrnka rýže. Opět přikryjte a vařte dalších 10 minut, nebo tak dlouho, dokud rýže není zcela uvařená. Potom odkryjte pokličku a zbytek vody nechte odpařovat dalším vařením po dobu 2 až 3 minut. Nakonec rýži obložte máslem a jemně zamíchejte vidličkou. Podávejte horké, ozdobené sýrovými kuličkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Michele |7. září 2013
uloženo, vypadá to dobře! :) Odpovědět
dree |21. června 2013
mňam Odpovědět
miuka |12. května 2013
skvělé Odpovědět
Lucie10 |10. května 2013
dobrota Odpovědět
Lucie10 |10. května 2013
super Odpovědět
ehm |5. ledna 2013
safran je vzacny... Odpovědět
ehm |5. ledna 2013
nikdy sem o tom neslysela,ale vyzkousim Odpovědět
uuu|14. května 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!