Staňte se našimi fanoušky na:

Salát á la humr

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Kdysi jsem tento salát dělávala z uvařeného filé s kuličkami pepře a 2 kuličkami nového koření, a ze strouhané tresky á la losos. Ostatní suroviny byli stejné, celer sterilovaný. Když se u nás konečně objevily surimi tyčinky, vyzkoušela jsem to s nimi a nyní už nic jiného nepoužívám. Tyčinky vybalíme, naskládáme na sebe po třech, tři až čtyři poschodí a krájíme na tenké plátečky, jemně nasekáme cibulku, celerový salát pokrájíme, event sterilovaný celer nastrouháme. Opepříme, lehce osolíme, vmícháme podle chuti dobrou pevnou majonézu, můžeme smíchat s jogurtem. Nastrouháme opatrně kůru, jen tu žlutou(!) z celého citrónu, pak citrón překrojíme a vymačkáme nejprve jen polovinu, opepříme, trochu přisladíme a smícháme. Pak ochutnáme, je - li třeba, dochutíme cukrem, solí, citrónem. Majonéza by neměla zakrýt strukturu salátu, ale každý to má rád jinak. Na plátky bagety šikmo krájené dáme dostatek salátu, zdobíme půlkolečkem vajíčka, osminkou kolečka citrónu i s kůrou a doprostřed půl lžičky kaviáru. Kadeřavou petrželku použijeme až nakonec, malé větvičky vedle kaviáru. Slavnostní vzhled. K večeři stačí lehčí zdobení.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!