Staňte se našimi fanoušky na:

Salát z cizrny

Autor receptu: lucie.ruliskova (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Den předem namočíme 225 g cizrny do studené vody s trochou soli, druhý den ji propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme trochu soli a rovnou lžíci jedlé sody, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Potom cizrnu scedíme, propláchneme a necháme okapat. Uvaříme jedno velké vejce natvrdo a dvě velká rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme nadrobno. Připravíme si zálivku ze 4 lžic olivového oleje, lžičky dijonské hořčice, soli, lžičky tymiánu, čerstvě mletého pepře, dvou lžic sekané petrželky, dvou najemno pokrájených jarních cibulek a vařeného vaječného žloutku. Zálivku vmícháme do vařené cizrny, přidáme rajčata a promícháme, případně dosolíme. Podáváme teplý s čím jiným než domácím chlebem :)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lucahal |26. června 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!