Staňte se našimi fanoušky na:

Salko od Kateřiny

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo šleháme s cukrem a po částech přiléváme horkou vodu, mixujeme dokud se nám cukr nerozpustí. Poté po troškách přidáváme sušené mléko a mixujeme. Pokud máme mléko moc husté, můžeme naředit horkou vodou - pokud řídké, tak přidáme sušené mléko. Co nespotřebujeme ihned můžeme uskladnit v ledničce. Nemám zdání jak dlouho vydrží, protože se vždycky, tak do 2-3 dnů spotřebuje. Mléko můžeme i karamelizovat ve vodní lázni asi tak hodinu (podle barvy poznáme kdy odstavit), záleží na surovninách. Přidáním holandského kakaa si můžeme vytvořit domácí toping na ozdobu. Z tohoto mlíčka se dá udělat i domácí NUTELA: Do "salka" vmícháme 120 dkg velmi jemně pomletých mandlí nebo oříšků (arašídů či lískových). Přidáme 2 lžíce medu a zbytek másla (tedy asi 3/4). Můžeme část másla nahradit ztuženým tukem (nemusíme). Podle potřeby přimícháme kakao a můžeme ještě dosladit. Nalijete do skleniček a důkladně vychladíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |4. dubna 2015
ukládám Odpovědět
skvarek000 |7. listopadu 2014
Já dělám domácí salko tak, že si vařím 600 ml plnotučného mléka s 200g cukru. Příprava je také poměrně zdlouhavá, nicméně stojí za to :) Jinak i tento recept je skvělý ! 1+ Odpovědět
piškot |27. září 2014
1+++ Odpovědět
mochomůrka |16. září 2014
ukládám Odpovědět
Jindriska8 |19. srpna 2014
Dávám1 Odpovědět
Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
nemá chybu Odpovědět
Sůl nad zlato |14. srpna 2014
supr Odpovědět
Rena.KI |29. května 2014
Mě recept vyhovuje, jen musím vymyslet jak ho udělat dia :-). Odpovědět
Alpenrose |28. května 2014
Příprava trvá poměrně dlouho, takže recept je pro ty, kteří si potrpí na domácí výrobky. Ostatní ať si radši koupí plechovku. Možná existuje jednodušší recept, ale já znám jen tento. :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!