Staňte se našimi fanoušky na:

Šalvějové bonbony na bolest v krku

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Šalvěj krátce opláchněte pod studenou vodou a papírovou utěrkou opatrně osušte. Pak otrhejte lístky a najemno je nakrájejte. Pokud používáte sušenou šalvěj (potřebujeme 5g), roztlučte ji v hmoždíři na prášek. Cukr nasypte do malého hrnce a za stálého míchání na mírném ohni pomalu rozpusťte. Pokračujte v míchání, až cukr mírně zhnědne. Pak do cukru přimíchejte šalvěj. (POZOR - díky vodě obsažené v čerstvé šalvěji začne hmota syčet, bublat a prskat do výšky). Sundejte hrnec z plotny a vařečkou nanášejte na plech s pečícím papírem porce cukrovo-šalvějové hmoty - hmota je velice horká. Hromádky můžete tvarovat až hmota trochu zchladne. Pomáhají při bolestech v krku, šalvějový bonbon vycucejte několikrát denně. V uzavřené nádobě vydrží bonbony aspoň rok.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!