Staňte se našimi fanoušky na:

SAMBAL GORENG

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: asi 1/2 kg Sambalu
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 45 min.
Vaření: 15 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 30 ks cherry rajčat
  • 7-10 chilli papriček
  • 7 větších sladkých papriček
  • 1/2 limetky
  • 1 stonek citronové trávy
  • hrst červeného palmového cukru
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce oleje

Pracovní postup:

  1. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek nakrájíme na plátečky, chilli papričky nakrájíme na kolečka. Větší papričky podélně rozkrojíme, vyndáme jádřinec a dužinu nakrájíme na kousky. Rajčata rozkrojíme a vyndáme vodnaté vnitřky, limetku i s kůrou nakrájíme na menší kousky, citronovou trávu nakrájíme na asi 5 cm dlouhé kousky.
  2. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce slunečnicového oleje a smažíme na něm cibuli a česnek do sklovita, pak je vyndáme a dáme do mixéru, pokud možno bez oleje. Přidáme rajčata, papričky, limetku, cukr a sůl - mixujeme asi minutu.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej po smažení cibule a česneku a do horkého dáme rozmixovanou směs, přidáme limetkovou šťávu a smažíme na mírném ohni 1-2 minuty. Po vypnutí plotýnky necháme asi 5 minut odpočinout, naplníme sklenice a zavíčkujeme až když má teplota ve sklenicích pokojovou teplotu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!