Staňte se našimi fanoušky na:

Šarlota pudinkovou náplní

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu pak opatrně po částech vmícháme polohrubou mouku a také utřené žloutky. Předehřejeme troubu přibližně na 210°C. Nadýchané těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 minut. Vyjmeme z trouby, ihned svineme po delší straně a necháme vychladnout. Poté vychladlou roládu opatrně rozbalíme, aby se nepolámala, potřeme jahodoým džemem a opět zavineme. Nakrájíme na plátky o tloušťce cca 1 cm a nakrájíme na plátky. Plátky rolády vyložíme stěny kulaté mísy a uložíme do lednice. Odlijeme do hrnce 300 ml mléka a zahřejeme. Do dalších 200 ml mléka nasypeme 2 vanilkové pudinky a přidáme 7 lžic cukru. Rozmícháme, aby se vše rozpustilo, a vlijeme do horkého mléka. Vaříme přibližně dvě minuty, až pudink zhoustne. Pak jej nalijeme do mísy vyložené roládkami a vše necháme v chladu ztuhnout. Mezitím připravíme druhý pudink. Polovinu zbylého mléka přivedeme k varu, v druhé polovině rozmícháme zbylý cukr a mandlový pudink. Vlijeme do horkého mléka a společně povaříme do zhoustnutí asi 2 minuty. Nalijeme na ztuhlý vanilkový pudink a opět necháme ztuhnout v lednici asi 2 hodiny. Vyklopíme a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!