Staňte se našimi fanoušky na:

Schwarzwaldský višňový dort

Autor receptu: drzac (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: Čokoládu s máslem dáme na vodní lázeň rozpustit. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme čokoládu. Mouku v misce smícháme se solamylem a práškem do pečiva. Prosyjeme jí ke žloutkům s čokoládou a smícháme. Přidáme sníh, aby těsto nespadlo. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a dáme péct do trouby na 175°C na 40-45 minut. Po vychladnutí přeřízneme na dvakrát. NÁPLŇ: Višně scedíme a 500 ml šťávy ponecháme. Solamyl a cukr rozpustíme ve troše šťávy. Zbytek dáme vařit, až začne bublat, přidáme rozpuštěný solamyl s cukrem a povaříme. Přidáme vypeckované višně a zamícháme. První plát dortu pomažeme višňovou směsí a jednou vyšlehanou šlehačkou s jedním vanilk. cukrem. Necháme trochu ztuhnout. Poté přiložíme druhý plát a opět namažeme směsí z višní a potřeme druhou šlehačkou s vanilk. cukrem. Trochu přitiskneme a položíme třetí vrchní plát dortu, necháme ztuhnout. Vyšleháme poslední šlehačku s vanilk. cukrem a potřeme celý dort a dozdobíme podle vlastní fantazie.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

slu |10. srpna 2014
výborný Odpovědět
monies87 |17. února 2013
to vypadá nádherně! Odpovědět
dajul |14. února 2013
dobrota Odpovědět
pavlinf |14. února 2013
Mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!