Staňte se našimi fanoušky na:

Sedmikráskový med

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Receptů na pampeliškový med je spousta, proto svůj neuvádím. Již několik let vařím mimo jiné medy i sedmikráskový. Nic nám nedá, protože léčivé látky jsou vařením zničeny, ale zato nádherně voní bylinkami. Sedmikrásky kvetou po celý rok. Tisíc květů sedmikrásek nasypeme do hrnce a zalijeme litrem vody. Přidáme na kolečka oloupaný nakrájený citrón a půlku oloupaného pomeranče. U citrónu a pomeranče odstraníme všechna jádra, jsou hořká. Přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Odvar necháme 24 hodin vyluhovat. Po této době sedmikrásky přecedíme přes plátno a květy, citrón a pomeranč pořádně vymačkáme. Do získané šťávy přidáme cukr. Roztok znovu vaříme, tentokráte hodinu až dvě, podle toho, jak hustý med si přejeme získat. Občas jej promícháme a zkontrolujeme hustotu budoucího medu podle pár kapek na talířku. Horký med nalijeme do sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru po dobu deseti minut. Tato doba dokonale stačí k pevnému přichycení víček. Poté sklenice obrátíme a po vychladnutí uložíme. Přeji dobrou chut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

svatava.adamova |25. června 2013
:) Odpovědět
Jan |6. června 2013
ivanko V., díky za příspěvek, jsi velice milá a citlivá žena. ♥ Odpovědět
planeta |6. června 2013
nádhera, moc pěkné foto , klidně bych sbírala ty sedmikrásky s tebou (samotnou by mě to nebavilo a chlapi to nebaví) miluji přírodu a děkuji jí za dary, které nám dává Odpovědět
Arabela |6. června 2013
Snad by se někdo našel, Marci, musíš se dobře koukat ! :-))) Odpovědět
Márč |4. června 2013
To máš pravdu, Arabelko, a já bych k tomu vaření přidala ještě lásku, kdybych měla komu...to by pak mělo to správné kouzlo a romantiku...:-))) Odpovědět
Arabela |4. června 2013
Márči, to bylo ze dvou m2.. Lehla jsem si k tomu na louce, teď ta vůně okolo, no prostě krása a pohoda. I vaření musí mít svoje kouzlo a romantiku. To není o tom, běhat po kuchyni zpocená.... :-) :-) :-) Odpovědět
Márč |4. června 2013
Nádhera, ale to jsi musela vysbírat snad celou louku...:-))) recept ukládám, díky..:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!