Staňte se našimi fanoušky na:

Sekaná plněná Scamorzou

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • asi 30 g mouka hladká
  • 4 lžíce olivový olej
  • a pepř, podle potřeby sůl
  • 2 vejce
  • masový, asi 500 ml vývar
  • 150 g žampióny
  • 2 snítky majoránka
  • podle potřeby muškátový oříšek
  • 1 snítka petrželka
  • maso hovězí nebo vepřové, 300 g mleté
  • mortadella vcelku, 110 g
  • střídka starého, 100 g chléb
  • sýr Scarmoza affumicata, 50 g
  • sýr Gran Moravia stroluhaný, 50 g
  • romano strouhaný, 50 g pecorino
  • řapíkatý, 70 g celer
  • 60 g cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 70 g mrkev

Pracovní postup:

Do velké mísy dáme mleté maso. Mortadellu nakrájíme na kostičky a v mixéru jemně rozemeleme, přidáme do mísy k mletému masu. V mixéru rozemeleme i chlebovou střídku a také přidáme k mletému masu. Přidáme oba strouhané sýry, rozšlehaná vejce, rozmačkaný stroužek česneku, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, nasekanými bylinkami a vidličkou pořádně promícháme. Přendáme na pečící papír a rukama uhněteme podlouhlý bochánek. Uprostřed něho uděláme podélně důlek, vložíme do něj sýr Scaramoza nakrájený na proužky a bochánek uzavřeme tak, aby byl sýr dobře uzavřený uvnitř. Váleček posypeme po celém obvodu moukou a k masu přitiskneme. Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, oškrábeme mrkev a nakrájíme na větší kousky, stejně tak řapíkatý celer. Očištěné žampiony nakrájíme na silnější plátky. V hrnci vhodném do trouby osmahneme na oleji sekanou ze všech stran, pak přidáme nakrájenou zeleninu i žampiony, přidáme 2 naběračky vývaru, zakryjeme poklicí a pečeme 40-50 minut na 180°C, v polovině pečení sekanou otočíme. V případě potřeby doléváme vývar. Sekaná je upečená, když z ní po píchnutí párátkem vytéká světlá šťáva. Pak sekanou vyndáme, zeleninu se žampiony přendáme do mísy a ponorným mixérem rozmixujeme do omáčky (v případě potřeby přidáme vývar). Hotovu sekanou nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!