Staňte se našimi fanoušky na:

Sekaná se zelím

Autor receptu: candlemania (57 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve si vezmeme kysané zelí, trochu propláchnem, pokud máme raději sladší, dáme do hrnce, osolíme, okmínujeme a přidáme vodu tak, aby zelí bylo ponořeno. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit do měkka. V míse si smícháme mleté maso, vejce, česnek, koření, sůl, strouhanku (přidáváme podle tuhosti), cibuli najemno nakrájenou, bramboru nastrouhanou na jemném struhadle. Z těsta vytvarujeme 2 šišky a vložíme do pekáče, který sme potřeli olejem a dáme péct. Po 10 min přiléváme trochu vody a sekanou na povrchu lehce potřeme olejem a přikryjeme pekáč a dáme znova péct. Pečeme asi 30 min. Během pečení kontrolujeme a přiléváme vodu. Jakmile je zelí měkké, přidám buď nastrouhaný brambor, nebo jíšku na zahuštění, dochutím ještě cukrem a solí. Na pánvičce osmahneme cibulku a do hotového zelí zamícháme. Podáváme nejlépe s brambory. Dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |7. listopadu 2013
to je fakt! každý se chce blejsknout různýma specialitkama a mnohdy toho základního je po skromnu ;) Odpovědět
candlemania |1. června 2013
ono kolikrát ty nejobyčenější jídla tu nikdo nedává, ale třeba vím, že když jsem začínala vařit a hledala jsem základní recepty, tak prostě nikde nebyly :-) Odpovědět
jana.remkova.7 |1. června 2013
Není to nic zvláštního, ale jsem ráda za inspiraci. Hezké foto, super oběd na zítra! Díky!!:-) Odpovědět
candlemania |1. června 2013
děkuji :-) Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Moc hezké :) Odpovědět
any20 |31. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!