Staňte se našimi fanoušky na:

Selská omáčka z hlívy

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 400 g hlívy ústřičné
  • 60 g másla
  • 2 - 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 400 ml zakysané smetany

Pracovní postup:

Nakrájené houby dusíme na másle doměkka. Osolíme, zahustíme hladkou moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme. Přidáme smetanu, podle chuti osladíme cukrem a okyselíme citronovou šťávou. Příloha: těstoviny nebo knedlík.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!