Staňte se našimi fanoušky na:

Semolinové těstoviny na 3 způsoby

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

ŠPAGETY S PETRŽELKOU 450g semolinových (sušených) špaget, 180g másla, 4 lžíce nakrájené petrželky, 230g nastrouhaného parmazánu, sůl Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, dáme do ní těstoviny a vaříme je 10-12 minut tak, aby byly měkké, ale pevné. Vodu slijeme, těstoviny dáme do mísy. Přidáme máslo, petrželku a polovinu parmazánu, těstoviny protřásáme dokud se máslo nerozehřeje, zbytek parmazánu dáme zvlášť do mističky. TAGLIATELLE SE ŠUNKOU 450g semolinových (sušených) tagliatelle, 180g másla, 350g prosciutta krájené na nudličky asi 5 cm dlouhé, 180g nastrouhaného parmazánu, sůl, pepř Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme tagliatelle a vaříme asi 10-12 minut, vodu slijeme, těstoviny dáme do nahřáté mísy a udržujeme teplé. na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šunku a opékáme ji za stálého míchání 5 minut. Šunku s máslem vmícháme do těstovin, posypeme parmazánem a opepříme. ORECCHIETTE S RAJČATY A ŠPENÁTEM 450g semolinovách (sušených) orecchiette, 3 lžíce olivového oleje, 220g listů baby špenátu (bez tuhých řapíků), 450g rozpůlených cherry rajčátek, sůl, pepř, nastrouhaný parmazán Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, dáme do ní těstoviny a vaříme je 10-12 minut tak, aby byly měkké, ale pevné. Vodu slijeme, necháme okapat. V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme špenát a rajčata, za občasného zamíchání zahříváme 2-3 minuty, dokud špenát neovadne a rajčata se neprohřejí. Do rndlíku se zeleninou přidáme těstoviny a opatrně promícháme. Osolíme a opepříme, případně posypeme nastrouhaným parmazánem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!