Staňte se našimi fanoušky na:

Sendvič s grilovaným tuňákem

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Gril nebo troubu předehřát na nejvyšší stupeň. Papriky rozpůlit a zbavit semeníku, položit řezem dolů na rošt a grilovat dokud na slupce nezačnou naskakovat puchýřky. Vyndat, přikrýt mokrou utěrkou a nechat vychladnout, pak slupku stáhnout. Tuňáka položit na kus alobalu namazaného olejem a grilovat z každé strany 4 minuty. Vyndat, okořenit a pokapat citronovou šťávou. Na zálivku smíchat prolisovaný česnek s hořčicí, octem, solí, pepřem a zašlehat olivový olej. Rajčata nakrájet na plátky, bazalku otrhat, cibuli nakrájet na tenká kolečka, salát natrhat na sousta, tuňáka rozdrobit. Bagetky rozpůlit, zčásti vydlabat a pokapat 1 lžičkou zálivky, spodní polovinu nejprve obložit plátky rajčete, pak bazalkou, tuňákem, pokrájenou paprikou a kolečky cibule. Zbývající zálivku promíchat se salátem a olivami, rozložit na bagetku. Přikrýt horní polovinou, zabalit do alobalu a nechat v chladničce asi 2 hodiny rozležet.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maty |20. května 2014
1*** Odpovědět
Lucie 9 |22. března 2014
mnaaaam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!