Staňte se našimi fanoušky na:

Šípkový džem

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • kůra a šťáva z 1 pomeranče
  • 500 g jablek
  • 500 g želírovacího cukru 2:1
  • 800 g šípků

Pracovní postup:

Šípky odstopkujte a pečlivě zbavte "bubáků", omyjte, nechte okapat, překrájejte napůl, vydlabejte semínka a s 250 ml vody vařte asi 20 minut doměkka. Hmotu protřeme sítem a odvážíme 500g šípkového pyré. Oloupaná jablka zbavte jádřince a rozdělte je na malé kostičky. V hrnci smíchejte jablka se šípkovým pyré, cukrem, pomerančovou šťávou i kůrou a uveďte do varu. Vařte zvolna asi 3 minuty. Horké naplňte do 2 sklenic s obsahem 500ml a i hned uzavřete.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!