Staňte se našimi fanoušky na:

Skopová plec na rožni

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vykostěnou skopovou plec rozkrojíme na plát, naklepeme jej, osolíme, opepříme, posypeme rozdrceným česnekem a stočíme v roládu. Pevně ji ovineme silnou nití, napíchneme ji na rožeň, upevníme ji k rožni háčky, aby se točila současně s rožněm a potřeme olejem. Grilujeme ji za stálého otáčení, přitom ji potíráme olejem. Měkkou roládu (změkne asi za 1 1/2 hodiny) sejmeme z vidlic, necháme stát 5 minut, pak rožeň vysuneme, roládu nakrájíme na porce a podáváme hodně horkou na nahřátých talířích. Vhodná příloha jsou bramboráky nebo bramborový salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dessyna |24. řijna 2013
To syrové asi snad není plec? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!