Staňte se našimi fanoušky na:

Skořicová bábovka s krémem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vanilkový pudink rozmícháme s cukrem v 1dl mléka a zbylé mléko s badyánem a skořicí přivedeme na mírném ohni k varu. Koření vyjmeme, mléko zalijeme směsí pudinku a za stálého míchání 5 minut povaříme. Jablka rozčtvrtíme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na plátky. Na rozpuštěném másle s 3 lžícemi medu jablka orestujeme. Do pudinkové hmoty přidáme 0,5 dl calvadosu a vše spojíme. Podle připravené formy ořízneme piškotový korpus a vyříznuté kolo prokrojíme ještě na dva tenčí pláty. Vymazanou formu naplníme pudinkem. Vrch pudinku přikryjeme vykrojeným korpusem a necháme v chladu ztuhnout. Povrch ohřejeme teplou vodou a pudinkovou bábovku vyklopíme na připravený podnos. Kraje bábovky obložíme piškoty potřenými medem a navrch položíme druhý pláž piškotu. Ten poklademe plátky jablka orestovanými na másle s medem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!