Staňte se našimi fanoušky na:

Škubánky recept

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupané a omyté brambory dáme vařit do horké slané vody. Uvaříme je do poloměkka a přes polovinu vody z nich scedíme do hrnku. Urovnáme je vařečkou, jejímž obráceným koncem do nich uděláme několik děr až ke dnu a zasypeme je moukou. Část scezené vody nalijeme zpět na brambory, zakryjeme a na kraji plotny necháme asi 20 minut propařit. Pak brambory dokonale scedíme, dobře rozmačkáme a vařečkou dohladka vmícháme. Škubánky musí být tuhé, ne mazlavé. Mazlavé škubánky jsou z převařených brambor. Některé hospodyně dávají do škubánků polovinu mouky a polovinu krupice nebo jen krupici. Vmíchané škubánky vykrajujeme lžící namáčenou v sádle a sypeme mákem s cukrem nebo také tvarohem. Sypeme-li tvarohem, mastíme je máslem. Podáváme-li škubánky na slano, vykrajujeme je do tuku a trochu opékáme. Jsou dobré k masu se zelným salátem nebo špenátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

slavuska |1. března 2013
dobré Odpovědět
kote19 |26. února 2013
Mňamka Odpovědět
Iness |24. ledna 2013
Ňamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!