Staňte se našimi fanoušky na:

Slaný koláč se sýrem, šunkou a kuřecím masem

Autor receptu: 3Katka3 (38 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
28× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Listové těsto rozdělím na 2 půlky. Vyválím je a jedno těsto dám do vymazané formy na dort (vymazané sádlem a vysypané strouhankou). Druhou půlku také vyválím a nakrájím z ní pláty. Dospod nastrouháme půlku ze stanoveného salámu (z půlku godhajíku ještě půlku).
  2. Nakrájím dvě cibule a jednu osmahnu na sádle a dám ji zesklovatělou na tu nastrouhanou šunku (salám), pak tam nakrájím cca 3 trojúhelníčky sýra. Mezitím si dám do většího hrníčku jednu smetanu a 2 a půl vejce, ten zbytek necháme nakonec na potření těsta. Půl z té směsi nalijeme navrch.
  3. Poté tam dám 2 a půl plátku z plátkového sýra. Navrch nakrájím okořeněné kuřecí prso a zase šunku a tavený sýr (3 trojúhelníčky), nastrouhaný bloček sýra a nakrájenou druhou cibuli.
  4. Vše zaliji zbytkem smetany s vajíčkem a pokladu proužky těsta. těsto podél okrajů formy oříznu a pomažu výsledek vajíčkem, které jsme si dali stranou a dám péct cca 1 hodinu na 220°C.

Něco navíc:

TIP: až bude těsto z vrchu hodně tmavé, tak překlopíme alobalem, aby se nám koláč nespálil. Možno přidat pórek, hermelín či další co máte rádi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ehm |27. května 2013
mnam Odpovědět
zuzi |23. května 2013
vyzkouším Odpovědět
FOTOrecepty |16. května 2013
Taky vyzkouším ;-) Odpovědět
eviti |15. května 2013
vyzkouším Odpovědět
freya |3. května 2013
vyzkouším a ukládám Odpovědět
pajunc |2. května 2013
bezva, uloženo :-) Odpovědět
Bobina |6. dubna 2013
skvělý recept, určitě ho vyzkouším Odpovědět
Ivulinda(Ivka) |6. dubna 2013
to nemá chybu, moc pěkně provedeno, ukládám Odpovědět
3Katka3 |6. dubna 2013
Děkuji :) Odpovědět
jana.remkova.7 |6. dubna 2013
Nááádherná práce!!! Oceňuji fotopostup a krásné fotky!!:-)) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!