Staňte se našimi fanoušky na:

Slaná bábovka od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
39× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uvaříme brambory ve slupce, ještě teplé oloupeme a v míse rozmělníme, rozmačkáme. Přidáme několik lžic mouky a 1 vejce, sůl a promícháme. V jiné misce smícháme mleté maso s posekanou cibulí, česnekem, solí a kořením a několika hrstmi strouhanky, polité mlékem. Do sádlem vymazané bábovkové formy namačkáme bramborovou hmotu, můžeme předtím ještě vložit několik plátků slaniny na ozdobu. V bramborách vytvoříme prohlubeň a naplníme ji masem, povrch urovnáme. Pečeme asi hodinu ve vyhřáté troubě (180-200 stupňů), spíše níže, aby se dobře propekla odspoda - můžeme také povrch zakrýt alobalem, peče-li se bábovka zhora příliš rychle. Málo propečená nepůjde dobře vyklopit. Tuk z masa nasákne do brambor a dodá jim chuti. Po upečení necháme chvíli odpočinout a opatrně vyklopíme. Podáváme teplou i vlažnou se zeleninovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |4. listopadu 2014
1+++ Odpovědět
kymlal |4. listopadu 2014
super Odpovědět
planeta |12. března 2014
zajímavý recept, který stojí za to ho vyzkoušet Odpovědět
yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
VELKAKOKI |15. září 2013
ta je parádní Odpovědět
orlíček |14. září 2013
od pohledu dobré Odpovědět
Michele |12. září 2013
vypadá moc pěkně! Odpovědět
Michele |12. září 2013
uloženo Odpovědět
pes |12. září 2013
rád ochutnám Odpovědět
b* |12. září 2013
hezké,dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!