Staňte se našimi fanoušky na:

Buchta hrnková

Autor receptu: Kris (76 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse smícháme 1 pomazánkové máslo (bez příchuti), 3 vejce, 1 hrnek mletého cukru a 1 vanilinový cukr. Všechny přísady ušleháme nejlépe pomocí ručního elektrického šlehače. Přisypeme 1 hrnek proseté polohrubé mouky společně s kypřícím práškem do pečiva. Pečlivě vypracujeme hladké těsto, které nalijeme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Několik jablek omyjeme pod tekoucí vodou, oloupeme, vyjmeme jádřince a jablka nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Takto připravenými jablky rovnoměrně posypeme povrch moučníku, který nakonec posypeme mletou skořicí. Plech vložíme do předem vyhřáté trouby, v níž necháme upéci dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Petulík |8. května 2013
Ukládám Odpovědět
kote19 |26. února 2013
dobrá Odpovědět
MAFIRA|28. ledna 2013
tuto buchtu peču taky,je vláčná a dobrá Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!