Staňte se našimi fanoušky na:

Sladkokyselí sledi

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do větší mísy nalijeme asi 3,5 litru vody, vsypeme do ní sůl a promícháme, aby se rozpustila. Opláchneme filety ve studené vodě a vložíme je do slané vody asi na 45 minut. V hrnci smícháme ocet, cukr a koření a přivedeme rychle k varu, občas promícháme, aby se cukr rozpustil. Nálev odstavíme z ohně a necháme úplně vychladnout. Filety vytáhneme ze slaného nálevu, osušíme a nakrájíme podélně nebo příčně na proužky, případně stočíme do ruliček a zajistíme párátkem. Ryby naskládáme do sklenice, prosypeme paprikami na krájenými na kostičky, přidáme pažitku, cibule nakrájené na proužky a zalijeme kyselým nálevem tak, aby byly ryby úplně ponořené. Marinujeme 3 dny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!