Staňte se našimi fanoušky na:

Slavností rybí polévka

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

V dvoulitrovém hrnci rozehřejte lžíci másla. Lehce na něm osmažte polovinu kořenové zeleniny. Přilijte asi litr vody, sůl, mlíčí nebo jikry, přiveďte k varu, stáhněte oheň a nechte probublávat zhruba hodinu. V druhém hrnci vařte asi 40 minut kapří hlavu, cibuli a trochu petržele. Pak vývar z hlavy přes cedník vlijte do vývaru z rybích vnitřností, maso z hlavy oberte a zatím nechte stranou. Na zbytku másla osmažte zbylou kořenovou zeleninu, květák, poprašte moukou a za stálého míchání vlijte smetanu a přecezený dvojí vývar. Vložte obrané rybí maso a vroucí vodou přelitý hrášek, následně ochlazený ledovou vodou. Přiveďte k varu, stáhněte oheň a asi čtvrt hodiny povařte. Podávejte s kostičkami na másle osmaženého pečiva.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!