Staňte se našimi fanoušky na:

Slavnostní malinový dort

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • mleté mandle
  • lístky meduňky na ozdobu
  • ztužovač šlehačky
  • horká voda

Pracovní postup:

KŘEHKÉ TĚSTO: 100g polohrubé mouky, 100g cukru, 1 žloutek, 100g nakrájeného studeného másla, 100g mletých mandlí Mouku prosát do mísy, přidat cukr, žloutek, máslo, mandle a vypracovat. Rozdělit na 2 poloviny a nechat chladit asi 30 minut. Potom polovinu těsta rozválet a dát do formy, péct 15 minut na 200°C, stejně upéct i druhou polovinu těsta. PIŠKOT: 6 vajec, 175g cukru, 3 lžíce másla, 8 lžic horké vody, 75g polohrubé mouky, 2 lžíce škrobové moučky, 50g kakaa Z bílků ušlehat tuhý sníh, dompěny ušlehat žloutky s horkou vodou, cukrem a máslem. Přidat mouku smíchanou se škrobovou moučkou a kakaem, nakonec lehce vmíchat hotový sníh. Péct 30 minut na 200°C ve formě vyložené pečícím papírem. NÁPLŇ: 300g malin, 800g šlehačky, 4 balíčky ztužovače šlehačky, 4 lžíce cukru Maliny (mimo těch na ozdobu) propasírovat. Šlehačku ušlehat se ztužovačem a s cukrem, vmíchat malinové pyré. Upečený piškot podélně rozříznout, jednu polovinu potřít 1/4 malinové šlehačky, na to položit korpus křehkého těsta a na něj opět rozetřít 1/4 šlehačky, další vrstvu vytvoří druhá část piškotu potřená šlehačkou a jako poslední použít druhý korpus křehkého těsta. Povrch dortu potřít zbytkem šlehačky a ozdobit malinami, případně i lístky meduňky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!