Staňte se našimi fanoušky na:

Sleďový salát

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pokud nejsou filety zbaveny kůže, je třeba ji nejprve naříznout a stáhnout. (Filety nejdřív necháme dobře zchladit,kůže se pak snáze sloupne). Pak filety překrojíme na poloviny (ke krájení rybího masa použijeme velmi ostrý nůž,jinak se maso trhá a "třepí"), část z nich stočíme do roliček, ostatní nakrájíme na malé kostičky. Z brambor tvořítkem vykrájíme kuličky nebo je nkrájíme na kostky stejně velké jako rybí. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na čtvrtky. Sterilované okurky nakrájíme na tenké plátky, cibuli najemno nastrouháme. Několik lístků petrželky odložíme na ozdobu, zbývající najemno usekáme. Brambory, rybí i okurkové kostky, celer a cibuli promícháme, osolíme, opepříme. Z majolky, jogurtu, mléka worcestru a citronové šťávy připravíme zálivku (zálivka bude hedvábně hladká,když ji našleháme metlou nebo v mixéru). Do středu mísy dáme několik roliček rybích filetů. Okolo rozložíme salát a vejce (žloutky posypeme paprikou). Vše posypeme sekanou petrželkou, pokapeme zálivkou a ozdobíme petrželkou a plátky okurky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

freya |4. května 2013
vypadá dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!