Staňte se našimi fanoušky na:

Sloní slza

Autor receptu: vladka.trnkova (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: 6 vajec 6 lžic moučkového cukru 40 g kakaa 2 lžíce hrubé mouky na špičku nože prášek na pečení pečící papír na plech Krém: 150 g ořechů 250g másla 5 lžic mléka 3 lžíce moučkového cukru 2 balíčky vanilkového cukru rum, já osobně dávám podle oka 2 -3 banány podle velikosti, či 10 středních jahod do středu slz čokoládovou polevu Z bílků uděláme sníh a všechny suroviny smícháme. Rozetřeme na vymazaný a vysypaný papír na pečení na velký plech. Upečený plát stočíme i s pečícím papírem, jak se dělá u jiných rolád a konce přitlačíme k sobě. Mlété ořechy rozmícháme s horkým mlékem, přidáme je k máslu a utřeme s oběma cukry. Těsto po vychladnutí rozevřeme, natřeme krémem, do středu uložíme oloupané banány ( chutná to i jen s jahody a nebo obě ingredience spolu) a těsto opět dáme do původního tvaru. Polejemem čokoládou a dáme do lednice, po ztuhnutí krájíme na řezy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu moc pěkné. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!