Staňte se našimi fanoušky na:

Smažený králík po našem s květákovým salátem

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

SMAŽENÝ KRÁLÍK 4 porce králíka, strouhanka, hl. mouka, tuk na smažení Marináda: stejný díl vody a vinného octa, 1 cibule, petrželka, 1 bobkový list, celý pepř, sůl Uvedené suroviny svaříme a necháme vychladnout, porce králíka ponoříme asi na 2 hodiny do marinády. Několikrát je během této doby obrátíme, aby se stejnoměrně nasákly. Pak jednotlivé porce utěrkou osušíme, obalíme ve strouhance smíchané s moukou a smažíme v horkém tuku. Kolečka cibule z marinády také osmažíme na tuku. Porce králíka rozdělíme na talíře a poklademe kolečky osmažené cibule. Jako příloha se hodí brambory a zeleninový salát. KVĚTÁKOVÝ SALÁT 1 malý květák, 1 zelená paprika, asi 10g cukru krupice, 1 lžíce oleje, špetka pálivé nebo sladké papriky, sůl, citronová šťáva Květák rozebereme na malé růžičky a vhodíme je do vařící osolené vody. Necháme asi 2 minuty povařit, vodu slijeme a květák prolijeme studenou vodou. V míse růžičky květáku posolíme, zakápneme citronovou šťávou a přímo do mísy přidáme i všechny ostatní přísady vč. papriky nakrájené na větší kousky. Salát promícháme a necháme vychladit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!