Staňte se našimi fanoušky na:

Snadná ciabatta

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat a nakynout těsto (nebo zpracujeme ručně vařečkou). Nakynuté těsto (je hodně řídké a lepivé) vyklopíme na hodně pomoučený vál a rukama roztlačíme na obdélník, případně si pomůžeme válečkem. Rozválené těsto přeložíme na třetiny a vzniknou nám bochánky. Vzniklý pás ostrým nožem rozkrojíme na několik kusů, podle toho jak velké chceme ciabatty. Každý kousek opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě půl hodiny kynout. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme do zhnědnutí, asi 20 - 25 minut. Upečené ciabatty necháme vychladnout na mřížce. Kdo chce může ještě před přeložením těsto posypat na kousky pokrájenou olivou nebo nasekaným česnek. Já dělávám čtyři varianty (s olivami, s česnekem, s olivami a česnekem nebo samotnou ciabattu). Všechno s jedním těstem (od každého cca 2-3 kousky - dle velikosti). Dá se použít k přikusování k česnečce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |14. března 2014
moc se omlouvám :( ono to tady suroviny řadí podle abecedy ... takže pořadí voda, sůl, cukr, olivový olej, hladká mouka, instantní droždí :) ... děkuji za upozornění :) Odpovědět
*N |24. února 2014
dobré Odpovědět
damanas|14. března 2014
já nevím, s tím pořadím surovin, do pekárny by se měly nejdřív dávat tekuté suroviny a tady jsou až nakonec Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!