Staňte se našimi fanoušky na:

Šneci z kynutého těsta - slané variace

Autor receptu: kocmaruska (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít. Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme vejce, rozpuštěný tuk a kvásek. Vypracujeme vláčné těsto. Těsto nenecháváme kynout, rozdělíme ho na poloviny, každou rozválíme na obdélník, posypeme náplní a pevně srolujeme do rolády. Ostrým nožem ji krájíme na kolečka silná asi 2 cm, klademe je na vymazaný plech (ne těsně k sobě - při pečení nakynou) a každé potřeme rozpuštěným tukem i ze stran, aby šla dobře oddělovat. Necháme na plechu asi 20 minut kynout, pak vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (asi 25 - 30 minut na 190°C). Náplně použijeme libovolné, podle toho, co máme rádi a také co prostě zrovna máme doma: 1. strouhaný tvrdý sýr smíchaný se strouhaným salámem (šunkou, klobásou, špekáčkem...), koření na pizzu 2. rozdrobený sýr niva a posekané ořechy 3. nadrobno pokrájená anglická slanina, strouhaný sýr,kečup, oregáno 5. nadrobno nakrájený pórek a červená paprika, sýr, salám

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Mona22 |10. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Januse |10. června 2013
z kynutého neznám, tak vyzkouším Odpovědět
pajunc |2. června 2013
super inspirace, diky za recept!:) Odpovědět
junkie09 |2. června 2013
díky za tip, my děláváme z listového, z kynutého to neznám. Určitě vyzkoušíme. Odpovědět
Peťa Kmeťová|20. srpna 2016
Výborný recept, moc děkuji :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!