Staňte se našimi fanoušky na:

Španělská bramborová omeleta

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme na velmi tenké plátky (aby se rychleji osmažily), stejně tak cibuli a česnek. Cuketu loupat nemusíme, krájíme na kolečka. Chorizo taktéž (množství dle chuti). V dostatečném množství olivového oleje (cca 100ml) zvolna osmahneme brambory, cca 15 minut, přidáme postupně cibuli, česnek, rajče a nakonec cuketu a bylinky. Ochutíme dostatečně solí a pepřem. Mezitím si v míse rozšleháme vejce, a trochu osolíme. Směs z hrnce scedíme od přebytečného oleje a smícháme s vejci. Pak na pánev na novém olivovém oleji (stačí méně, zhruba polovina předchozího množství) nalejeme směs s vejci a necháme ztuhnout (je dobré přiklopit pánev poklicí). Průběžně kontrolujeme, trvá to asi 10-15 minut, pak pomocí druhé pánve, dřevěného prkýnka nebo většího talíře tortillu otočíme (POZOR na rozpálený olej!!!) a dopečeme i z druhé strany, asi 5-7 minut. Příprava je až na krizový moment obracení tortilly velmi snadná a taky rychlá! Necháme ji chvilku odpočinout a vyklopíme z pánve.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!