Staňte se našimi fanoušky na:

Špízy se zelným salátem a tzatziki

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mrkev nahrubo nastrouháme. Ze zelí odstraníme vrchní listy, hlávky rozčtvrtíme a vyřízneme košťál. Čtvrtky nakrájíme příčně na tenké proužky. Zelí posypeme solí (asi půl lžičky), pokapeme 3 lžícemi oleje a promneme rukama. Přidáme ocet, mrkve a 4 lžíce vody a vše necháme asi dvacet minut "táhnout". Okurku nastrouháme nahrubo, lžičku z ní odložíme stranou. Nasekáme stroužek česneku a smícháme ho s jogurtem, dvěma lžícemi oleje a strouhanou okurkou. Dochutíme solí a pepřem. Cibuli a další stroužek česneku nasekáme na kostičky. Prohněteme je smletým masem a hořčicí, okořeníme. Pak vytvarujeme karbanátky a napícháme je na špejle. Jehličky rozmaráznu otrháme a trochu přiristkneme na karbanátky. Grilovací pánev potřeme olejem a ohřejeme. Karbanátky opékáme ve dvou porcích asi 10 minut. Udržujeme teplé. Salát okořeníme solí, pepřem a cukrem. Naservírujeme ho se špízy. Na každý talíř přidáme trochu tzatziki. Zbylé tzatziki posypeme okurkou. Podáváme s pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

blanca.mysicka |12. března 2014
vypadá to úžasně :-) Odpovědět
Marika 3 |2. března 2014
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!