Staňte se našimi fanoušky na:

Srnčí bifteky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bifteky nakrájíme ze srnčí kýty přes vlákna,jemně je naklepeme, protkneme slaninou, potřeme olejem, opepříme a necháme v chladničce odležet do druhého dne. Před přípravou je urovnáme do původního tvaru, osolíme,opečeme na oleji po obou stranách a vyjmeme. Olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme změklé máslo rozetřené s moukou, necháme je rozehřát, zalijeme vývarem, rozmícháme a odvaříme připečenou šťávu. Oloupaná jablka nakrájíme na šest silných plátků, jádřince z nich vyjmeme, plátky krátce podusíme na víně s přísadou cukru a vyjmeme. Víno přilijeme do omáčky, přivedeme ji k varu, zjemníme ušlehanou smetanou a okyselíme citronovou šťávou. Při podání bifteky podlijeme omáčkou a poklademe plátky jablek, do jejichž středu vložíme brusinky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vladenka |12. června 2013
to zkusím, srnčí mám v mrazáku Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Georgina |9. ledna 2013
zvěřinu miluju Odpovědět
liza |9. ledna 2013
krásné, jen kde sehnat srnčí Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!