Staňte se našimi fanoušky na:

Srnčí řízky v pivním těstíčku

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky, piva, vajec, 150 g nastrouhaného sýra, pepře a jemně posekané petrželky připravíme těstíčko, které osolíme a dobře promícháme. Z kýty nakrájíme řízky, na okrajích je nařízneme, pořádně je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v těstíčku. Dáme je na rozpálený olej v hlubší pánvi. Následně je po obou stranách osmažíme nejprve na větším ohni zprudka, aby se zatáhly, pak smažíme již na mírnějším ohni dozlatova. Když je hotovo, řízečky vyndáme z pánve a uložíme na chvilku v teple. Do výpeku nalejeme trochu vývaru, přidáme sójovou omáčku a nastrouhaného sýra a uděláme dobrou šťávičku. Nyní můžeme servírovat. Masíčko dáme na vyhřátý talíř a zastříkneme jej citronovou šťávou. Nahoru dáme brusinkový kompot nebo marmeládu. Podáváme s rýží, kterou jsme poleli štávičkou. Přeji dobrou chuť. Tip : Pokud neseženete srnčí masíčko, můžete použít kuřecí vykostěná horní stehýnka, zbavená kůžičky. Pro koho je to více práce, použije kuřecí prsíčka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jan |25. června 2013
Díky za milé příspěvky, zlatíčka 1+++ :-))) Odpovědět
wieruska |24. června 2013
dobré Odpovědět
sussan |23. června 2013
Zbožňuju zvěřinu. :) Odpovědět
Márč |23. června 2013
Hmmm, to je zase pochoutka, kam na to, holka, chodíš? Ukládám....:-))) Odpovědět
Arabela |23. června 2013
Informace pro Zděnku a další kuchařky : Pokud sháníte divočinu, zde je kontakt : Zvěřina BERBERA s.r.o Tachovská Huť 11 353 01 Mariánské Lázně mobil: +420 602 13 22 14 Odpovědět
PetulkaH |23. června 2013
to bude lahůdka,akorát to maso bude jiné Odpovědět
zdenkai |23. června 2013
a kde seženu srnčí? Odpovědět
jobovab |23. června 2013
lákavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!