Staňte se našimi fanoušky na:

Tuňák v pepři

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na omáčku utřete žloutky s citronovou šťávou a špetkou soli. Pomalu, za stálého šlehání, přikapávejte kolik oleje, až vám vznikne hustá omáčka. Uložte do chladu. Pepře promíchejte se lžičkou soli a ve směsi obalte tuňákové steaky. Rozpalte gril nebo grilovací pánev a opékejte na ní plátky tuňáka dvě minuty z každé strany - měl by zůstat uvnitř ještě trochu syrový a šťavnatý. Vyjměte, nechte 1 minutu stát a pak ostrým nožem nakrájejte na asi 2 cm proužky. Jednotlivé porce doplňte omáčkou a posypte sekaným tymiánem. Podávejte se salátem, skrojkem citronu a křupavým pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!