Staňte se našimi fanoušky na:

Turkyňák a Jablečnice

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

JABLEČNICE 1/2l mléka, 3 vrchovaté lžíce cukru, kůra z 1 citronu a 1 pomeranče, 1/2 lžíce soli, mouka hladká nebo polohrubá podle potřeby Všechno rozkvedláme na řídké těsto a necháme odpočinout. Mezitím 3 velká jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a rozkrájíme. Malinko posypeme cukrem a necháme a necháme zaležet. Do připraveného těsta je pak přidáme se 4 ušlehanými bílky. Upečeme tenké placky a před smotáním je můžeme ještě potřít marmeládou. TURKYŇÁK 1 vejce, 4 lžíce mletého cukru, 1/2l mléka, kukuřičná hrubá mouka, 1 prdopeč, švestky Vajíčko umícháme s cukrem, přidáme asi 1/2l mléka a nasypeme kukuřičnou mouku s prdopeč. Na vymaštěný plech hmotu nalijeme, poklademe čerstvými nebo sušenými trnkami. Upečeme, hotové potřeme máslem a pocukrujeme. JÁHLOVKA Dáme vařit oprané jáhly v 1 hrnku vody a 1 hrnku mléka, tak aby jáhly byly ponořené, trochu osolíme a přisladíme, vaříme za stálého míchání do poloměkka. Uvařenou kaši necháme trochu vychladit a pak zalijeme mlékem. Ušleháme 3-4 vejce s cukrem a vanilkou, nastrouháme citronovou kůru a promícháme. Dáme na pomaštěný plech a do hmoty naházíme sušená jablka. Zarovnáme a pečeme dorůžova, upečené ještě hodně teplé pomastíme máslem a pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!