Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohová buchta kynutá

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(6 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy dáme tvaroh, přidáme jogurt, 1 vejce, vanilkový cukr, muškátový květ a podle chuti moučkový cukr, vše dobře promícháme. Pokud máme tvaroh řídký ve vaničce, tak jogurt nedáváme. Do mísy dáme mouku, 1 vejce, olej, špetku soli a vlažné mléko, ve kterém jsme rozmíchali cukr krupice a droždí. Zaděláme těsto a hned stejnoměrně rozetřeme na plech, který jsme vymazali ztuhlým 100% tukem. Na těsto rozetřeme připravenou tvarohovou nádivku, posypeme nastrouhaným perníkem, drobenkou a necháme asi 15 minut nakynout. Plech dáme do předehřáté trouby na 180°C a upečeme dočervena. Vychladlý koláč můžeme pocukrovat. Drobenka: 6 lžic polohrubá mouka + 6 lžic cukr moučka + kousek másla smícháme dohromady

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!