Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohové dortíčky cheesecake s bílou čokoládou a jahodami

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném plameni čokoládu. Odstavte a nechte vychladnout Vymažte máslem formu na 12 mufinů. Smíchejte rozdrcené sušenky a rozpuštěné máslo, až vytvoří kompaktní hmotu. Vtlačte tuto směs na dno a po stranách formiček. Dejte vychladit do lednice a připravte si náplň. Ušlehejte tvaroh, cukr a citronovou kůru do krémová. Všlehejte želatinovou směs. Ušlehejte hustou šlehačku a vmíchejte ji do tvarohové směsi. Směs rozdělte na dvě části. Do jedné vmíchejte rozpuštěnou čokoládu, do druhé jahodovou dřeň. Vyndejte z lednice formu na mufiny a střídavě plňte formičky čokoládovou a jahodovou směsí. Obě směsi promíchejte zlehka špejlí a na náplni tak vytvořte mramorovaný efekt. Uhlaďte povrch. Dejte chladit do lednice na 30 minut. Kulatým nožem opatrně uvolněte okraje a vyndejte dortíky z mufinových formiček.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

freya |29. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!