Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohový tunel s nugátem

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Množství na 5 porcí: Piškotový plát o dl 20cm Nugátový krém: 100g nugátu, 100g ušlehané smetany. Tvarohový krém: 300g tvarohu (ten z alobalu), 80g cukru moučky, 150g másla, 80g ušlehané smetany, kakaové boby. Poleva: 150g čokolády, 3 lžíce rybízového želé, 2 lžíce Amaretta, 120g smetany 31%, moučkový cukr na vysypání formy. Vymazanou formu tunelu vysypeme moučkovým cukrem. Piškotový plát potřeme nugátovým krémem, který vytvoříme tak, že teplý nugát smícháme s ušlehanou smetanou, dobře promícháme, vychladíme. Z namazaného plátu stočíme malou roládu, kterou necháme ztuhnout. Změklé máslo a cukr vyšleháme v pěnu, přidáme tvaroh a došleháme v hladký krém, nakonec stěrkou přidáme ušlehanou smetanu a sekané kakaové boby. Tunel naplníme do půlky tvarohovým krémem, vložíme roládu a zahladíme zbytkem tvarohu, zakryjeme piškotovým plátem a necháme vychladit. Druhý den tunel potáhneme polevou (čokoládu, želé a Amaretto rozpustíme ve vodní lázni, přidáme smetanu) a dozdobíme čokoládovými plátky, kakaovými boby, případně dalšími vánočními ozdobami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!