Staňte se našimi fanoušky na:

Tarta de Santiago - španělský velikonoční koláč

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky, cukru, nasekaného másla a 1 vejce vypracujte těsto. Podle potřeby přidejte trochu mléka. Z těsta utvořte hroudu a zabalené do fólie ho nechte v chladu odležet asi půl hodiny. Mezitím připravte náplň: ušlehejte z vajec a cukru hustý krém. Přimíchejte citronovou kůru a mandle. Předehřejte troubu na 180 °C. Z těsta vyválejte na pomoučněném vále kulatý plát a vyložte jím (včetně asi 2–3cm okraje) rozevírací formu o průměru 26 cm. Naneste náplň, povrch uhlaďte a pečte asi půl hodiny. Koláč nechte vychladnout ve formě. Přeneste ho na podnos, pocukrujte a nakrájejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!