Staňte se našimi fanoušky na:

Tátova Uzená krkovička s králičím masem

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli a česnek oloupeme. Králičí stehna očistíme, omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nožem uděláme pod kůží zářezy a vtlačíme do nich kousky česneku. Dáme do pekáčku a podlijeme polovinou vína. Přidáme bobkový list, nové koření, rozmarýn, osolíme a opepříme. Přiklopíme víkem (nebo alobalem) a pečeme asi 30 minut na 180°C. Pak králíka odkryjeme, přidáme nakrájené plátky uzeného masa, posypeme nakrájenou cibulí, zbytkem česneku, kuličkami jalovce a pečeme 15 minut. Pak maso zaprášíme moukou, zalijeme zbytkem vína, šťávu promícháme a maso dopečeme. Nejlepší příloha jsou bramborové knedlíky a špenát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |4. dubna 2015
zajímavé, ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!