Staňte se našimi fanoušky na:

Tátův pikantní Hummus - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cizrnu namočíme přes noc do studené vody, druhý den slijeme, propláchneme a uvaříme doměkka. Uvařenou scedíme a rozmixujeme dohladka (pokud se lepí k misce, přidáme trochu oleje). Pak přidáme citronovou šťávu, tahini a utřený česnek. Osolíme a opepříme černým a cayenským pepřem, nakonec dáme všechno zpátky do mixéru a umixujeme na hladkou pastu. Hummus na talíři pokapeme olivovým olejem, posypeme drcenými chilli papričkami a ozdobíme petrželkou. Jíme buď samotný nebo s pečivem, můžeme přidat k pečenému masu nebo zelenině.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!