Staňte se našimi fanoušky na:

Tažený štrúdlík s blumami

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce rozmíchejte s vodou, octem, vlažným rozehřátým máslem (3 lžíce) a solí, přidejte do mouky a zadělejte na vláčné těsto. Propracujte, položte na pomoučený vál, zakryjte (nejlépe nahřátým kastrolem) a nechte 30 minut odležet. Odleželé těsto položte na starý ubrus a vytáhněte co možná nejtenčí a největší placku. Pokapejte 50g rozehřátého másla a posypte rozdrcenými piškoty (lepší jsou cukrářské). Na větší část placky rozdělte vypeckované blumy (nebo mirabelky), posypte skořicí, mandlemi a cukrem. Stočte do závinu, ten převalte na pečící papír a položte na plech. Potřete rozpuštěným sádlem, posypte mandlemi a pečte 30-40 minut na 180°C. Hotový pocukrujte moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hadicevlcice|29. řijna 2014
to vyzkousim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!