Staňte se našimi fanoušky na:

Telecí závitky podlité bílým vínem

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na kostičky nakrájené housky zalijte v míse částí vývaru a nechte vsáknout. Špek a dvě cibule nakrájejte na malé kostičky. Špek krátce opečte na pánvi, pak přidejte cibuli, piniové oříšky, nasekanou petrželku a orestujte. Přidejte okapaná, na kouskynakrájená rajčata i navlhčené pečivo, dochuťte solí, pepřem a v pánvi promíchejte. Telecí kýtu rozřízněte na velký plát a rozklepejte ji přes mikrotenovou fólii. Poklaďte ho připravenou směsí a stočte do rolády. Převažte ji provázkem a opečte ze všech stran na rozpáleném oleji. Na pánvi osmahněte nakrájené zbylé cibule, česnek, mrkev a celer. Vše potom přendejte k masu do zapékací mísy a podlijte suchým bílým vínem a vývarem. Mísu vložte do předem vyhřáté trouby a pečte při 180 stupních asi 45 minut. Roládu vyndejte, šťávu vyduste na tuk a zaprašte ji hladkou moukou. Krátce ji orestujte, zalijte vodou nebo zbylým vývarem a dobře rozmíchejte. Vše provařte asi 10 minut, vložte roládu, přidejte na měsíčky nakrájená jablka a krátce prohřejte. Hotovou roládu nakrájejte na plátky. Ozdobte je čerstvými bylinkami a servírujte těstovinami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Georgina |2. června 2013
uloženo Odpovědět
sarka.tuslova |1. června 2013
Musím vyzkoušet :o) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!