Staňte se našimi fanoušky na:

Telecí demi-glasse

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kosti dáme zapéct na pekáč do trouby dozlatova. Na oleji restujeme kořenovu zeleninu do tmava s cibulí a česnekem. Na začátku dbáme hlavně na to, abychom zeleninu nepřipálili. Jestli se nám to stane, raději začněme znova a vyměníme hrnec. Přidáme rajčatový protlak a zarestujeme. Podlijeme vínem. Vložíme kosti. Podlijeme vodou a přivedeme těsně k bodu varu a necháme zlehka bublat. Během vaření odebíráme z hrnce tuk a pěnu, které se tvoří na povrchu. Vaříme zhruba 6 hodin (v případě potřeby klidně i víc) až do stavu, kdy kosti zůstanou úplně holé. Vycedíme přes hrubý, pak jemný cedník a následně přes plátno. Nesolíme, nepepříme a nijak nedochucujeme. Následně ještě redukujeme na hustotu řidšího medu. Po vychladnutí můžeme zavíčkovat do menších nádob a uskladnit v mrazáku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jitu3ka|31. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!